Positieve desintegratie

Het leven dat ik geleid heb is vrij uniek. Ik heb me nooit iets aangetrokken van wat van me verlangt werd en deed vooral wat goed voelde. Als ik afgeremd of afgeleid werd om te zijn wie ik wilde zijn, nam ik afscheid. 

 

Het maakte me wel onzeker, bang wat andere van me zouden vinden en onrustig omdat hetgeen waar ik naar op zoek was misschien wel helemaal niet bestond. Maar het voelde gewoon verkeerd om vast te houden aan iets wat mij niks bracht.

 

Ik ben inmiddels niet meer onzeker, niet meer bang en voel een innerlijke rust omdat ik precies heb gevonden waarnaar ik op zoek was, het doel in mijn leven.

En nu ik deze na streef voel ik me energiek, ik straal en geniet intens van elk moment.

 

 Dit moet iedereen voelen dacht ik! Maar in eerste instantie had ik nog geen woorden voor dit fenomeen..... totdat: 

 

Theorie Positieve Desintegratie (TPD)

Totdat ik kennis nam van een theorie, geformuleerd  door een Poolse filosoof/psycholoog Dabrowski. De theorie heet Positieve Desintegratie en geeft in 5 niveaus de mate van persoonlijke ontwikkeling weer. De meeste mensen zitten in niveau 1 en hebben ook niet de potentie om te groeien naar een ander niveau. Zij houden veilig vast aan de normen en waarden van de maatschappij en zullen een comfortabel leven leiden. Echter, wil men een intensere, energieke manier van leven ervaren dan zal men zijn eigen normen en waarden moeten gaan creëren en nastreven. Dit is een weg vol zelfconfrontatie en daarom is de kans dat men terug zakt naar niveau 1 groot. 

 

Deze theorie is een bevestiging van mijn gevoel en geeft een concreet beeld van iets dat daarvoor nog niet tastbaar was. Het is de sleutel naar een waardevol leven, want ja, die bestaat wel degelijk! En ik wil je er alles over vertellen!

 

Wat doe jij? Laat jij het leven je overkomen of ga je zelf de touwtjes in handen nemen?

Voor inspiratie kijk op www.liekevandervorst.com of meld je aan voor de masterclass TPD op 29 maart  of 6 april 2018.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Wielly Poen (vrijdag, 26 januari 2018 09:46)

    Klink heel goed Lieke.
    Zelf ben ik deze weg ook in geslagen, echter ik was al wat ouder voordat ik het door had.
    Mijn tip: begin nu.

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.