Burn-out is een teken van levenskracht!

Wat betekent positieve desintegratie eigenlijk?

Een ander woord voor desintegratie is losmaken van. En positief betekent aandacht voor goede dingen

 

Positieve desintegratie houdt dus in dat je je losmaakt van hetgeen je geen energie geeft en je jezelf bezig gaat houden met dingen die voor jou goed voelen en bij jou horen.

 

Dit klinkt makkelijker dan het is maar als je resoluut zou stoppen met dingen doen die je niet leuk vindt, kun je op veel weerstand stuitten. Weerstand vanuit je omgeving maar ook je eigen weerstand.

Hoe makkelijk is het dan om gewoon te blijven doen wat je al deed en er het beste van te maken? 

 

Voor sommige mensen werkt dit. Maar voor mij en velen anderen niet. De onrust blijft en wanneer dit onderdrukt wordt raakt men burned-out, wordt men depressief of krijgt men andere geestelijke en/of lichamelijke klachten. Er is namelijk een innerlijk conflict gaande tussen wat je wilt doen en wat er van je verlangt wordt of je jezelf oplegt.

Tekenen van een burn-out of andere 'geestesziekten' zijn dan ook geen tekenen van zwakte maar geven juist aan dat men veel levenskracht heeft dat zich een weg naar buiten zoekt.

 

Ik heb het zelf meegemaakt. Ik kreeg de kans om te groeien en mij werd gevraagd na te denken welke functie ik wilde gaan bekleden. Een luxe positie misschien maar ik kwam erachter dat ik mij in geen één functie lekker voelde. Toch koos ik een functie om me op te richten, ik wilde me toch gaan ontwikkelen. In het traject naar de gekozen functie toe merkte ik dat ik lichamelijke klachten kreeg die na onderzoeken niet medisch te verklaren waren. Ik wist genoeg en besefte dat ik niet goed naar mezelf had geluisterd. Omdat ik zekerheid had binnen het bedrijf waar ik werkte liet ik me in een keurslijf plaatsen. De verkeerde keuze om de verkeerde redenen.

Dat ik klaar was om te groeien, daar hadden ze gelijk in. Maar niet op de manier die me werd aangereikt en vanzelfsprekend leek. Nu zet ik stappen in de richting die wel voor mij bedoeld is. Zonder zekerheid maar met een eeuwige glimlach op mijn gezicht. 

 

Wil jij ook de goede stappen zetten? Kom naar de masterclass op 29 maart of 6 april 2018 of laat weten dat je interesse hebt in trainingen

 

www.liekevandervorst.com

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.