What a walkabout is about

Op school leren we rekenen, taal en hoe te bewegen maar we leren niet hoe we het beste kunnen denken en leven.

 

Als je mij vraagt wat de belangrijkste lessen in mijn leven waren/zijn dan zeg ik die van bewustwording, zelfontplooiing en zelftherapie. Helaas zaten die niet in het vakkenpakket en moest ik deze, net als ieder ander, zelf gaan ondervinden.

 

De puberteit, midlife crises, de menopauze of een ingrijpende gebeurtenis zijn van die perioden in het leven dat je te maken krijgt met jezelf en sta je stil bij het leven. De Aboriginals gingen in die periodes van hun leven op walkabout. Dat is een wandeling door de wildernis van ongeveer een half jaar waarin ze op zoek gaan naar zichzelf en hun bestemming.  

 

Wij daarentegen denderen maar door totdat we er letterlijk bij neervallen. Een walkabout is niet eens mogelijk want we zitten vast aan onze hypotheek, sociale en werkgerelateerde verplichtingen. En een doel of bestemming? Waarschijnlijk nooit over nagedacht....

 

Maar besef je wel dat wanneer jij geen doel of bestemming hebt waarschijnlijk iemand anders jouw energie gebruikt om zijn of haar doel te verwezenlijken. 

 

Besef jij dat dit geen proefleven is en heb je de drive om er iets moois van te maken www.liekeweetraad.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0