What a walkabout is about

Op school leren we rekenen, taal en hoe te bewegen maar we leren niet hoe we het beste kunnen denken en leven.

 

Als je mij vraagt wat de belangrijkste lessen in mijn leven waren/zijn dan zeg ik die van bewustwording, zelfontplooiing en zelftherapie. Helaas zaten die niet in het vakkenpakket en moest ik deze, net als ieder ander, zelf gaan ondervinden.

 

De puberteit, midlife crises, de menopauze of een ingrijpende gebeurtenis zijn van die perioden in het leven dat je te maken krijgt met jezelf en sta je stil bij het leven. De Aboriginals gingen in die periodes van hun leven op walkabout. Dat is een wandeling door de wildernis van ongeveer een half jaar waarin ze op zoek gaan naar zichzelf en hun bestemming.  

 

Wij daarentegen denderen maar door totdat we er letterlijk bij neervallen. Een walkabout is niet eens mogelijk want we zitten vast aan onze hypotheek, sociale en werkgerelateerde verplichtingen. En een doel of bestemming? Waarschijnlijk nooit over nagedacht....

 

Maar besef je wel dat wanneer jij geen doel of bestemming hebt waarschijnlijk iemand anders jouw energie gebruikt om zijn of haar doel te verwezenlijken. 

 

Besef jij dat dit geen proefleven is en heb je de drive om er iets moois van te maken www.liekeweetraad.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.