Durf jij risico's te nemen?

Deze week heb ik, na er 12 jaar gewerkt te hebben, ontslag genomen bij de politie en ga ik me volledig storten op Liekeweetraad. Het is een risico dat ik neem, dat klopt!

Het grappige is dat anderen zich daar meer zorgen over maken dan ikzelf. 

 

Ik heb al zoveel risico's genomen in mijn leven en weet je, ik leef nog steeds. Sterker nog:

IK LEEF!!!!!

 

Waarom zijn wij allen zo bang om risico's te nemen?

Daar heb ik over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat dit afhangt van wat je waarden zijn.

 

Mijn waarden zijn vrijheid, onafhankelijkheid, mijn kinderen liefdevol opvoeden, intense relaties en vriendschappen en vast nog wel meer. 

Deze waarden werden onderdrukt door voor een baas te werken en daarom heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Mocht het niet lukken dan zal ik weer voor een baas moeten werken maar dan heb ik uiteindelijk niets verloren. 

 

Echter heb je andere waardes zoals status, een bepaalde inkomstenverwachting, rijden in een mooie auto, genoeg speelgoed voor de kinderen, dan heb je daarentegen in een zelfde situatie wel veel te verliezen en zul je geen risico's nemen en dus ook niets veranderen.

 

Waar het vervelend wordt is wanneer je niet leeft naar je waardes. Dan zijn het leven dat je leeft en wie jij bent niet in balans en daar krijg je last van.

 

Is dit voor jou of iemand die je kent het geval? 

Doe inspiratie op tijdens de masterclass of kijk voor meer mogelijkheden op www.liekeweetraad.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    gerrit.zwetsloot@politie.nl (donderdag, 01 maart 2018 14:11)

    Hoi Lieke,
    Vaak is het doen en niet denken. Zo dacht ik "ik ga Lieke bellen en haar feliciteren met haar dappere stap" en dat heb ik GEDAAN. Te vaak hoor je "dat had ik moeten doen, of dat zou ik willen doen". Ik ben ook zo'n doener, soms best wel impulsief. Daarom doe ik momenteel ook hele leuke dingen zodat ik mezelf dat later niet hoef te verwijten. En jij hoeft je later niet te verwijten "dat eigen bedrijf had ik toch moeten doen, jammer dat ik dat niet gedaan heb, want nu weet ik niet of het iets geworden zou zijn". Straks/later weet je of het iets geworden is, maar een ding is zeker: jij hebt de stap gezet en ik wens je heel veel suc666666. Dikke knuffel.

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.