Zweefteef

Bevrijdingsdag is voor mij de mooiste feestdag van het jaar. Kerstmis, hemelvaart, pasen, het is allemaal heel gezellig hoor maar wat hebben ze nou daadwerkelijk voor waarde? 

We doen het omdat we het altijd zo gedaan hebben, het heeft een achterliggende gedachte maar de meeste van ons voelen daar eigenlijk niets meer bij.

 

Bevrijdingsdag daarentegen heeft een betekenis die we elke dag nog voelen en van mogen genieten. Hoe opgesloten je jezelf ook voelt misschien in werk, relaties of financiële misère, in Nederland ben je vrij om je hiervan te verlossen. Je hebt namelijk altijd de keuze om uit je huidige situatie te stappen en opnieuw te beginnen.

 

De theorie van positieve desintegratie heeft mij dit laten inzien. In plaats van iets of iemand anders de schuld te geven van mijn ontevredenheid besefte ik dat ik de enige was die mezelf vasthield in bepaalde situaties. Dat ik daarom ook de enige was die mezelf kon bevrijden. Hetgeen me tegenhield was namelijk niet meer dan 'stemmetjes' in mijn hoofd en gewoontes die ik ooit heb aangenomen als de waarheid.... de enige die mij tegenhield was dus... IKZELF.

 

Het leuke aan vrij zijn en dit ook daadwerkelijk zo voelen is dat je in alles en voor iedereen van veel meer waarde bent. Dat hetgeen wat je graag wilt doen ook daadwerkelijk lukt omdat je het na dúrft te streven. En soms voelt het dan stiekem alsof je daadwerkelijk vleugels hebt en vliegt. Vandaar natuurlijk dat velen het zweverig noemen haha. I don't care;)

 

Zalig kerstfeest, Vrolijk Pasen..... ik stuur liever een kaartje met: Geniet van (jouw) Bevrijdingsdag! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Erno (vrijdag, 04 mei 2018 19:15)

    Mooi stukje.
    Inderdaad je hebt het zelf in de hand hoe opgesloten je bent in je hart en in je leven.

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.