Duurzaam succes vergt Lef

Duurzaamheid is het toverwoord van tegenwoordig. Of misschien ook niet meer omdat het te pas en te onpas wordt gebruikt en daardoor zijn waarde weer heeft verloren.

 

Ik strijd er dan ook voor dat dit woord alleen ingezet mag worden wanneer een oplossing de ultieme kern van een probleem aanpakt. Niet afgeleid door andere, vaak materialistische, commerciële of strategische, belangen.  

 

Maar welk mens of bedrijf leeft er tegenwoordig nog zonder te worden beïnvloed door deze belangen? Het is ook moeilijk om hier afstand van te doen want het geeft een bepaald aanzien, zekerheid en korte verslavende geluks- en succesmomentjes. Momentjes, dat klinkt niet hetzelfde als duurzaam en dat is het ook niet.

 

Wanneer we iets op een duurzame manier willen oplossen dan kost dat pijn, moeite en los laten aan wat er was (zekerheid dus) om uiteindelijk een resultaat te bereiken dat blijvend is. Al het andere is het plakken van pleisters, opnieuw en opnieuw.

 

Zo werkt het ook met jou. Voel je je onrustig of ontevreden dan kan dit opgelost worden met een nieuwe I-phone een groter huis of een nieuwe baan. Je plakt een pleister op je pijntje. Echter na een tijdje is het daar weer omdat je in de kern niet iets hebt veranderd. Coaching, mindfulness etc. kan je verder helpen en klinkt heel duurzaam maar ook daarbij is de kans groot dat je weer terugvalt in het oude systeem. Het huidige maatschappelijke systeem is namelijk zo sterk dat het je binnen no-time weer in zijn macht heeft en je terug in je automatische bezigheden en denkwijze dompelt. Je hebt het niet eens door en weet ook niet dat het anders kan.

 

Zoals ik al schreef bereik je een duurzame oplossing met pijn, moeite en loslaten. Iets wat waarschijnlijk weerstand oproept maar in het geval van de meeste échte duurzame oplossingen is het resultaat van zeer grote blijvende waarde. Een waarde die je niet bereikt met het plakken van wel 100 pleisters.

Wil jij een leven dat van constant grote waarde is (geen onrust, geen ontevredenheid maar blijvend resultaat) zul je dus duurzaam moeten investeren in jezelf. Echt duurzaam. Hoe dan? Door te onderzoeken hoe jij van waarde kunt zijn en al datgene los te laten wat jou daarvan afleidt of jou tegenhoudt. Loslaten van zekerheden en het aangaan van hetgeen je spannend vind.

 

Dus rest mij de vraag: Heb jij het Lef om duurzaam succesvol te worden?  

Zou jij positief kunnen desintegreren? Neem dan alleen onder deze voorwaarden een kijkje op: www.liekeweetraad.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.