Positieve Desintegratie laat van zich horen!

Wanneer iemand een bepaalde overtuigingen heeft die door het grootste gedeelte van de bevolking en misschien zelfs de naasten niet begrepen wordt dan kan diegene zich erg eenzaam gaan voelen. Die persoon zal aan zichzelf gaan twijfelen, wat heel erg zonde is. Want hij of zij ziet het niet verkeerd maar is nét even ietsje verder dan de rest.  

 

Aanpassen aan de huidige omgeving en wenselijk gedrag vertonen (re-integreren) is niet wat diegene gaat helpen maar waar wel, regulier gezien, op geïnvesteerd wordt. Steeds verder zal deze persoon wegzakken en niemand weet er op een gegeven moment nog raad mee. Deze persoon wordt als lastig ervaren en raakt vaak verstrikt in een arbeids- of relatieconflict. Meestal worden ze gezien als lastig, lui, eigenwijs, weet niet wat ie wil, heeft een schop onder zijn kont nodig. 

 

Maar dat is niet wat er aan de hand is. Deze persoon voelt weerstand tegen re-integratie. De overtuigingen en (creatieve) talenten van deze personen hebben de vrijheid nodig om zich te ontwikkelen wat niet (altijd) mogelijk is door onze fixatie op geld verdienen en het streven naar comfort. 

 

De onrust die deze persoon ervaart is heftig en de meeste zullen er letterlijk ziek van worden. Het onbegrip en het onvermogen van de omgeving en hulpverleners om hiermee om te gaan versterken dat gevoel.

Voor deze groeiende groep mensen ligt er een oplossing in de vorm van Positieve Desintegratie. Het is echt heel jammer en onterecht dat deze theorie nog zeer onbekend is. Misschien omdat het te vooruitstrevend is, net als de personen die er profijt van zullen hebben....?

 

Daarom zoek ik manieren om deze theorie onder de aandacht te brengen. De geringe informatie die momenteel beschikbaar is over deze theorie, is over het algemeen vrij complex verwoord en dit weerhoud vaak ook dat er aandacht aan wordt besteed. Mijn expertise is het uitdragen van deze theorie in toegankelijke en beeldende taal. Er is hier zoveel maatschappelijke winst mee te behalen dat ik me zonder moeite kwetsbaar op durf te stellen en jullie om een kleine gunst vraag: Heb jij of weet jij een geschikt platform, tijdschrift, media-station, een investeerder of wat dan ook? Iets of iemand die kansen en mogelijkheden ziet in deze revolutionaire aanpak van burn-out en andere geestesziekten, let me know!  

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  André Versluis (zaterdag, 11 mei 2019 11:31)

  Deze blog is alleen via de sitemap te bereiken.
  Mag ik daaruit afleiden dat je begonnen bent met dit stukje functionaliteit en dit voorlopig geparkeerd hebt?

  Nog een vraag over relaties met klanten of bezoekers.
  Je schrijft dagelijks op drie social media platforms, wat is de reden dat je geen mailinglist gebruikt? Die zou dan niet dagelijks, maar wekelijks kunnen zijn, met weer een verwijzing naar de dagelijkse berichten.
  Overigens een aardige oplossing voor dat vervelende, vaak gebruikte woord mailinglist is VIP list, of misschien een andere naam die meer is toegespitst op je publiek.

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.