Positieve Desintegratie laat van zich horen!

Wanneer iemand een bepaalde overtuigingen heeft die door het grootste gedeelte van de bevolking en misschien zelfs de naasten niet begrepen wordt dan kan diegene zich erg eenzaam gaan voelen. Die persoon zal aan zichzelf gaan twijfelen, wat heel erg zonde is. Want hij of zij ziet het niet verkeerd maar is nét even ietsje verder dan de rest.  

 

Aanpassen aan de huidige omgeving en wenselijk gedrag vertonen (re-integreren) is niet wat diegene gaat helpen maar waar wel, regulier gezien, op geïnvesteerd wordt. Steeds verder zal deze persoon wegzakken en niemand weet er op een gegeven moment nog raad mee. Deze persoon wordt als lastig ervaren en raakt vaak verstrikt in een arbeids- of relatieconflict. Meestal worden ze gezien als lastig, lui, eigenwijs, weet niet wat ie wil, heeft een schop onder zijn kont nodig. 

 

Maar dat is niet wat er aan de hand is. Deze persoon voelt weerstand tegen re-integratie. De overtuigingen en (creatieve) talenten van deze personen hebben de vrijheid nodig om zich te ontwikkelen wat niet (altijd) mogelijk is door onze fixatie op geld verdienen en het streven naar comfort. 

 

De onrust die deze persoon ervaart is heftig en de meeste zullen er letterlijk ziek van worden. Het onbegrip en het onvermogen van de omgeving en hulpverleners om hiermee om te gaan versterken dat gevoel.

Voor deze groeiende groep mensen ligt er een oplossing in de vorm van Positieve Desintegratie. Het is echt heel jammer en onterecht dat deze theorie nog zeer onbekend is. Misschien omdat het te vooruitstrevend is, net als de personen die er profijt van zullen hebben....?

 

Daarom zoek ik manieren om deze theorie onder de aandacht te brengen. De geringe informatie die momenteel beschikbaar is over deze theorie, is over het algemeen vrij complex verwoord en dit weerhoud vaak ook dat er aandacht aan wordt besteed. Mijn expertise is het uitdragen van deze theorie in toegankelijke en beeldende taal. Er is hier zoveel maatschappelijke winst mee te behalen dat ik me zonder moeite kwetsbaar op durf te stellen en jullie om een kleine gunst vraag: Heb jij of weet jij een geschikt platform, tijdschrift, media-station, een investeerder of wat dan ook? Iets of iemand die kansen en mogelijkheden ziet in deze revolutionaire aanpak van burn-out en andere geestesziekten, let me know!  

Reactie schrijven

Commentaren: 0