Persoonlijkheidsontwikkeling voor bedrijven met een missie

Positieve desintegratie

Authenticiteit, mogelijkheden zien, eigenaarschap

Professionals die buiten de lijntjes durven denken, natuurlijk leiderschap tonen en daarmee successen behalen voor zowel het bedrijf als voor zichzelf. Professionals die ú vertellen wat er nodig is en hoe dit gecreëerd kan worden. Professionals die werken met passie en betrokkenheid.

 

Als spreker, inspirator, trainer en coach begeleid ik u en uw professionals naar dit niveau. Mijn visie en aanpak is gebaseerd op de theorie Positieve Desintegratie, een theorie die de 5 niveaus van persoonlijkheidsontwikkeling weergeeft. De professional die hierboven omschreven staat zit in niveau 4, is congruent in wat hij doet en wie hij is. Heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, weet om te gaan met tegenslagen en is zelfsturend. Erg waardevol dus voor uw bedrijf en dat maakt de investering in deze benadering van persoonlijke ontwikkeling het zeker waard!

 

  • Duurzaam investeren in uw professionals
  • Gericht op de persoonlijke behoeften van uw professional (begeleiding op maat)
  • Preventief, curatief en progressief 

Een voorbeeld van Johan Cruijff maakt direct het verschil en het belang duidelijk van curatief en preventief (arbo)beleid. Als er van de 100 voetballers 4% minder goede voetballers zijn, moet je er alles aan doen om deze voetballers beter te maken (curatief). Daarentegen moet je zeker niet vergeten om de 96% goede voetballers middelen en ondersteuning te geven om nog beter te worden (preventief). In werksituaties geldt hetzelfde principe. Een organisatie kan sturen op een laag ziekteverzuim en zich dus richten op 4% van de organisatie, maar dan is er onvoldoende oog voor de 96% gezonde medewerkers. 

  • Uitgangspunt is zelf-sturing, eigen leiderschap en authenticiteit

 

Door middel van lezingen, workshops en/of coaching open ik uw ogen en die van uw professionals, laat ik zien wat er mogelijk is, stimuleer ik hen om te ontwikkelen tot een hoger niveau en daag ik hen uit om persoonlijke successen te behalen. Dit kan zowel groepsgewijs als individueel en voor een enkele gelegenheid of projectmatig/contractbasis.    

 

Een verrassende constatering van Dabrowski, de bedenker van Positieve Desintegratie, is dat personen die kampen met een innerlijk conflict zoals een burn-out/bore-out, last hebben van onrust, twijfels en/of remmingen, potentieel zijn om te groeien in niveaus. Zij zijn toe aan ontwikkeling en verandering of geconfronteerd met verandering wat deze gevoelens teweeg brengt. Ik help hen met een speciaal coach-traject om weer congruent te raken met zichzelf.   

 

Ik help u graag bij het opstellen van een plan op maat. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden:


Contactformulier:


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Desintegreren, we spraken over het woord in de Masterclass van gisterenavond. Het klinkt zo negatief zei iemand, want integreren is iets positiefs.

 

Integreren betekent aanpassen en we kennen dit vooral in combinatie met asielzoekers die zich dienen te integreren in onze maatschappij.

Aanpassen is altijd handig om te kunnen en vaak ook netjes om te doen. Maar misschien zijn wij Nederlanders er wel een beetje de balans in kwijt. Want door al dat aanpassen verliezen we soms onze persoonlijkheid. We gaan dingen doen die 'zo horen' maar misschien helemaal niet bij ons passen of waar we ons lekker bij voelen.

 

Denk bijvoorbeeld aan leerkrachten die op een bepaalde manier les dienen te geven omdat de school aan bepaalde voorwaarde moet voldoen. Dit wordt van hen verwacht en uit angst om hun baan te verliezen gaan ze hierin mee, ook al wordt de echte bedoeling hierbij uit het oog verloren.

 

Desintegreren, ofwel onaangepastheid, is soms dus zo gek nog niet. Het is kiezen voor wat jij belangrijk vindt en waarschijnlijk ook heel belangrijk is voor anderen. Het nastreven van de waarheid en losmaken van systemen en angsten. Er is enige lef voor nodig maar volgens mij kunnen we nog wel wat helden gebruiken. 😉

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.