Coaching

in Positieve Desintegratie

Is het gelukt met het bepalen van je niveau? (Zo niet, klik hier.)

Dan heb je vast ook ontdekt wat er allemaal nog te (be)leven valt!

Roept het een verlangen in je op en ben je bereid om hierin te investeren? Lees dan vooral verder!

 

Je kunt het als volg voor je zien. De mens bestaat uit allerlei laagjes. De ruime meerderheid leeft in het buitenste laagje, het ego. Maar wist je dat dit laagje jou niet bijzonder maakt, het zegt namelijk helemaal niets over…..JOU.

 

Dit buitenste laagje heeft alles te maken met wat jou is geleerd, wat jij van anderen hebt gezien en waar jij in bent gaan geloven. Het is een laagje dat is beïnvloed door je omgeving, werk, televisie en andere externe dingen.

Onder je ego beginnen de laagjes die wél van jou zijn. Hier zitten jouw emoties, jouw waarden, jouw werkelijke overtuigingen. Hier zit alles wat jou DRIJFT.

 

Is het buitenste laagje, ook wel je ego genoemd, te dik, te hard, te groot (het spreekwoordelijke muurtje), dan kom je niet bij wat jou drijft maar doe je vooral wat de buitenwereld van jou verwacht. Je kunt er prima mee leven wanneer je je hier niet bewust van bent.

 

De gevoeligere, hoger begaafde en creatieve mensen kunnen behoorlijk last hebben van hun tweede laagje. Dit gebeurd wanneer dit laagje niet overeenkomt met het het ego. Met wat maatschappelijk de norm is dus. Dit kan jou een jarenlang en soms levenslang innerlijk conflict opleveren want jouw omgeving,  jijzelf, en vaak ook de reguliere hulpverlening, is gericht om je lekker te laten voelen bij je ego. Je te laten aanpassen aan de norm, aan wat ‘hoort’ omdat je hier krachtig van wordt. Alleen wordt niet jij, maar je ego er krachtiger van.

 

Maar wat dan? Wat is dan de manier?

Wat jij nodig hebt is precies het omgekeerde. Niet je ego nóg groter maken maar juist meer je onderste laagjes gaan ontwikkelen. Een kwetsbaar proces maar veel gezonder en met een resultaat waar je nu alleen maar van droomt. Het drijft jou namelijk precies naar hetgeen wat bij jou past en op die manier vind jij (eindelijk) jouw innerlijke rust. Je maakt nu niet jouw ego maar je persoonlijkheid krachtiger. Deze komt helemaal uit jezelf en staat dus als een huis.

 

Ben je nog steeds geboeid en herken jij jezelf in minstens drie van de volgende overprikkelingsgebieden?:

  • Emotionele prikkels: hoogsensitiviteit, intense en complexe emoties, sterk inlevingsvermogen, sterke gehechtheid maar misschien ook angsten, psychosomatische klachten (buikpijn, hoofdpijn), schuldgevoelens, eenzaamheid
  •  psychomotorische prikkels: capaciteit om actief en energiek te zijn, competitief, gedreven, snel in alles maar misschien ook tics, hyperactief gedrag, impulsief, workaholic of clowneskgedrag
  • intellectuele prikkels: intellectuele honger (bij interesse), nieuwsgierig, kritisch denken,analytisch sterk, scherp observatievermogen maar misschien ook doorslaand perfectionisme, overmatig kritisch naar zichzelf en naar anderen (betweter)
  • beeldende prikkels: creatief denkvermogen, poëtisch taalgebruik, magisch denken, fantasievol maar misschien ook angsten, moeite met onderscheid realiteit en fantasie, nachtmerries
  • zintuiglijke prikkels: sterk kunnen genieten van zintuiglijke waarnemingen zoals muziek, de natuur, sensorische materialen, films, kunnen genieten van in de belangstelling staan zoals bij optredens of presentaties maar misschien ook sterk gericht zijn op jezelf en eigen behoeftebevrediging, heel veel aandacht willen, sterke geprikkeldheid van onder andere de huid (labeltjes, draadjes in sokken etc.)

 

GEFELICITEERD!!!

Want dit betekent dat jij potentie hebt om deze persoonlijkheidsontwikkeling waar te maken! 

Jij mag jezelf gaan verrijken en zult in de toekomst ook andere gaan verrijken. Niet alleen met wat je DOET maar vooral met wie je BENT.

Waar je nu misschien 'last' van hebt, daar gaan wij jouw gave van maken!

 

 

 

Meer informatie:

 

Mijn ervaring en kennis is opgedaan voornamelijk uit het leven, zeker ook uit boeken maar meer nog door zelf te experimenteren en kritisch te onderzoeken. Lees hier meer over mij.

 

Alles wat ik doe is afgeleid van de theorie Positieve desintegratie (geen zorg, ik leg het uit in jip-en-janneke taal)

De theorie geeft 5 niveau's van persoonlijke ontwikkeling weer en het schokkende geval is dat de meeste mensen in het laagste niveau zitten!!!!

 

Tijd dus voor aandacht in persoonlijkheidsontwikkeling. 

Met een gezonde balans tussen diepgang en humor haal ik de oerkracht uit jou, je team of je bedrijf naar boven. 

 

Zoek uit in hoeverre jouw persoonlijkheid ontwikkeld is: TEST

 

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op.