Ben ik hoog-begaafd/-sensitief/-bewust?

Test hier of jij potentie hebt voor Positieve Desintegratie

  • Ben jij anders?
  • Zit jij in niveau 2 , 3 of 4?
  • Heb jij de WIL om ervoor te gaan?

VRAAG 1: Ben ik hoog-begaafd/-sensitief/-bewust?

Mensen die hoog-begaafd/-sensitief/-bewust zijn, hebben geen belang om zich aan te passen aan de standaard. Zij worden juist meer van waarde wanneer ze hun 'anders zijn' omarmen en daar hun leven op aanpassen.

Maar hoe weet je nu of je 'anders' bent? 

De theorie van Positieve Desintegratie zegt hierover dat degene die potentie hebben om in authenticiteit te groeien zich herkennen in overprikkelbaarheden. De overprikkelbaarheden zijn onderverdeeld in 5 categoriën:

  • Intellectueel
  • Emotioneel
  • Beeldend
  • Psychomotorisch
  • Sensueel 

In de afbeelding hieronder vind je een overzicht van deze overprikkelbaarheden met daaronder enkele kenmerken die jou als anders-denkende / anders-voelende misschien wel bekend voorkomen. 

OVERPRIKKELBAARHEDEN OP EEN RIJTJE:

.

VRAAG 2: In welk niveau plaats jij jezelf?

Herken jij je in de overprikkelbaarheden? Dan zul jij je ook herkennen in niveau 2 t/m 5 van de theorie van Positieve desintegratie. Deze 5 niveau's geven de 5 stappen in persoonlijkheidsontwikkeling weer. 

Positieve desintegratie is een proces waarin jij gaat groeien in persoonlijkheid. Een persoonlijkheid is iemand die andere waarden heeft en daardoor buiten de normen leeft.

Het is nooit een keuze om andere waarden te voelen. Het kan zelfs heel vervelend zijn. Je voelt dat jij niet past in het collectief. Misschien heb jij je hele leven weten aan te passen maar mis je het om oprechtheid te voelen daarin. Dit kan zijn binnen je relatie, binnen familie/vriendengroepen, binnen jouw werkomgeving of misschien voel jij je op dit moment wel helemaal nergens op je plek.

Veel mensen en zelfs de reguliere hulpverlening zouden graag willen zien dat jij je aanpast aan het collectief. Zij zijn namelijk trouw aan de collectieve waarden en normen en kunnen zich vaak niet indenken dat er ook een andere manier mogelijk is.

Zelf had ik me onbewust enorm getraind in het aanpassen. Waar ik ook kwam, men vond mij aardig en makkelijk in de omgang. Overal waar ik kwam te werken, leerde ik snel en zocht ik mijn eigen plek. Maar zowel in relaties als op mijn werk kwam snel de onrust van niet op mijn plek zijn en dan 'vluchtte' ik weer snel naar iets of iemand anders.... waar ik HET uiteindelijk ook niet vond.

Vanaf het moment dat ik kennis maakte met de theorie van Positieve Desintegratie wist ik dat het over mij ging. Ik moest HET ergens anders zoeken. Nu 3 jaar later voel ik een zalige innerlijke rust, raak ik iedere dag meer verzadigd door waar ik mee bezig ben en voelt het alsof ik mijn volledige potentieel benut. Ik ben niet meer bang om vast te lopen. Ik voel juist alleen maar meer drive, mogelijkheden en meer liefde voor mezelf en de wereld om me heen.

VRAAG 3. Heb jij de wil om ervoor te gaan?

Dit resultaat bereik je niet zomaar. Het komt voort uit jezelf de juiste vragen stellen en dus jezelf lieflijk te confronteren met jouw waarheid. Dit zijn vragen en confrontaties die jij zelf waarschijnlijk al jaren uit de weg gaat of waar jij zelf niet bij komt. 

Lieke begeleidt jou in dit intensieve proces en maakt het makkelijk waar jij het moeilijk vind en mogelijk waar het voor jou onmogelijk lijkt.

 

Ik wil de mogelijkheden bespreken met Lieke.

Wil jij investeren in jezelf door

  • Lieke als jouw persoonlijke coach in te huren?
  • Iedere week online een video van Lieke te ontvangen?

 

Lieke van der Vorst
Coach Spreker

0611356285 info@liekeweetraad.nl