Het risico van een lichtwerker

14 december 2020

Wanneer jij iemand bent die veel heeft te geven als in liefde, aandacht, vertrouwen of een luisterend oor dan zullen veel mensen naar jou toe trekken. Jij bent de vuurtoren die hen in het licht zet. Dat is een heel waardevolle roeping. Maar in deze roeping schuilt een gevaar waar jij alert op mag zijn.

Wanneer jij iemand bent die veel heeft te geven als in liefde, aandacht, vertrouwen of een luisterend oor dan zullen veel mensen naar jou toe trekken. Jij bent de vuurtoren die hen in het licht zet.
 
Dat is een heel waardevolle roeping. Maar in deze roeping schuilt een gevaar waar jij alert op mag zijn. Met welke goede bedoeling de ander ook heeft, zijn zij afhankelijk van jou en jij niet van hen. Zolang zij hun eigen licht nog niet gevonden hebben kunnen jullie niet gelijkwaardig verbinden. Hoe graag je ook zou willen, het gaat niet werken. Jij zult geven en de ander zal ontvangen. Er is geen gelijkwaardige wisselwerking.
 
Ook al zal de ander jou vleien met woorden dat jij alles bent en dat deze alles wil geven aan jou. Hetgeen wat jij nodig hebt, heeft die ander (nog) niet in zijn macht. Onbewust en onbedoeld zal het gelijkstellen aan die ander voor jou betekenen dat jouw licht verzwakt.
 
Het wil niet zeggen dat jij die ander niet kan helpen. Jij als vuurtoren bent een inspirator en dat ben je alleen als jij in jouw rol als lichtschijner blijft. Dingen doen die jou energie geven want deze doen jou nog meer stralen. En loslaten wat jou energie kost want anders verlies jij je kracht.
 
Mocht jij een lichtschijner in mij zien, dan kan ik jou inspireren. Kijk hier naar mijn diensten:
 
 

Diensten

Meer nieuws

5 JAAR!

Het is raak! Ik besta alweer 5 jaar! Oftewel, Lieke Raakt (voorheen Lieke weet raad), bestaat 5 jaar. Maar ergens voelt het alsof ikze...

Vrije liefde

Huwelijken en relaties zijn ook een systeem. Een systeem waarin we onze werkelijke gevoelens en gedachten moeten onderdrukken om het te d...

Wanneer een werknemer in de clinch ligt met zijn baas/leidinggevende(n).

Ik coach vaak mensen die in de clinch liggen met hun baas/leidinggevende(n). Zij voelen zich niet begrepen, gezien of gehoord of voelen f...

Interesse of vragen?

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem hier direct contact met mij op!

Lieke van der Vorst
Spreker, Avonturier & Coach

0611356285 info@liekeraakt.nl