Het risico van een lichtwerker

14 december 2020

Wanneer jij iemand bent die veel heeft te geven als in liefde, aandacht, vertrouwen of een luisterend oor dan zullen veel mensen naar jou toe trekken. Jij bent de vuurtoren die hen in het licht zet. Dat is een heel waardevolle roeping. Maar in deze roeping schuilt een gevaar waar jij alert op mag zijn.

Wanneer jij iemand bent die veel heeft te geven als in liefde, aandacht, vertrouwen of een luisterend oor dan zullen veel mensen naar jou toe trekken. Jij bent de vuurtoren die hen in het licht zet.
 
Dat is een heel waardevolle roeping. Maar in deze roeping schuilt een gevaar waar jij alert op mag zijn. Met welke goede bedoeling de ander ook heeft, zijn zij afhankelijk van jou en jij niet van hen. Zolang zij hun eigen licht nog niet gevonden hebben kunnen jullie niet gelijkwaardig verbinden. Hoe graag je ook zou willen, het gaat niet werken. Jij zult geven en de ander zal ontvangen. Er is geen gelijkwaardige wisselwerking.
 
Ook al zal de ander jou vleien met woorden dat jij alles bent en dat deze alles wil geven aan jou. Hetgeen wat jij nodig hebt, heeft die ander (nog) niet in zijn macht. Onbewust en onbedoeld zal het gelijkstellen aan die ander voor jou betekenen dat jouw licht verzwakt.
 
Het wil niet zeggen dat jij die ander niet kan helpen. Jij als vuurtoren bent een inspirator en dat ben je alleen als jij in jouw rol als lichtschijner blijft. Dingen doen die jou energie geven want deze doen jou nog meer stralen. En loslaten wat jou energie kost want anders verlies jij je kracht.
 
Mocht jij een lichtschijner in mij zien, dan kan ik jou inspireren. Kijk hier naar mijn diensten:
 
 

Diensten

Meer nieuws

Sluit vriendschap met jezelf

Vaak voel ik zo heftig de energie van degene die ik coach dat ik na het gesprek wat dingen op papier zet en het naar diegene mail. Dit ke...

Niet het verkeerde maar ook niet het goede

LEF Ik bemoei me er maar niet mee. Het is niet mijn verantwoording. Ik praat maar mee, ook al denk ik er anders over. Allemaal zi...

Van vastlopen naar autonomie.

Waarom werk jij bij de politie? Wanneer mij dit gevraagd werd in de tijd dat ik bij de politie werkte dan antwoorde ik vaak met: "om m...

Interesse of vragen?

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem hier direct contact met mij op!

Lieke van der Vorst
Spreker, Avonturier & Coach

0611356285 info@liekeweetraad.nl